top of page

DUTY

VELVOLLISUUDEN TAAKKA

Duty on puolisotilaallinen ryhmittymä, jonka ensisijaisena tavoitteena on suojella ulkomaailmaa Vyöhykkeeltä ja sen kauhuilta, nähden Vyöhykkeen olemassaolon uhkana koko ihmiskunnalle.

 

Duty pyrkii aktiivisesti hävittämään Vyöhykkeen hirviöitä, ja on ainut joukkio, joka kieltäytyy artefaktien välittämisestä Vyöhykkeen ulkopuolelle.

Luonteeltansa Duty on hyvin kurinalainen, ja suurella osalla Dutyn taistelijoista on sotilaallinen koulutus: ryhmittymä koostuu ensisijaisesti entisistä sotilaista ja veteraanistalkereista, jotka ovat nähneet Vyöhykkeen vaarat ja niiden seuraukset omin silmin, ja päättäneet tehdä asialle jotain. Duty näkee itsensä sotilaallisena yksikkönä, josta syystä heillä on selkeä hierarkia ja organisaatio: heidät on jaettu organisoidusti ryhmiin ja joukkueisiin, ja taistelijoilla on omat sotilasarvonsa. Stalkerien joukossa kulkee myös irrallisia huhuja Dutyn epämääräisistä kontakteista asevoimiin, joskin näiden todenmukaisuus ei ole selkeää.

 

Duty on ollut pitkään sodassa Freedomin kanssa, johtuen ryhmittymien perustavanlaatuisista erimielisyyksistä periaatteista Vyöhykkeen suhteen, ja näistä johtuvista yhteensopimattomista tavoitteista.

PELITYYLI

 

Duty on puolisotilaallinen ja tiukkaa kuria noudattava järjestö, jonka jäsenet usein liikkuvat hallituissa ryhmissä. He suorittavat ylemmiltä tahoilta välitettyjä tehtäviä ja hoitavat osapuolen intressejä sektorilla.

Pyritään mallintamaan tiukkaan nidottua ja sotilaalliseen toimintaan painottuvaa osapuolta, joten sooloilulle ei tässä ryhmässä jää juurikaan tilaa.

Referenssikuvat

VARUSTEET

Osapuolen VHL-pisteet: 4 pistettä.

Duty on hyvin varustettu, ja Dutyn taistelijat voi tunnistaa heidän mustasta, raskaasta varustuksesta, kuten myös punaisista yksityiskohdista. Aseistuksessa Duty suosii modernia, itäeurooppalaista kalustoa ja vahvaa tulivoimaa.

Asesuositukset:
- AS Val, VSS Vintorez

- AK-74M, AK-103, AK-105

- PKM, RPK, RPK-74

Kantolaitteet:
- Venäläiset, uk
rainalaiset, ja muut itä-eurooppalaiset varusteliivit sekä -vyöt

- Kaupalliset venäläiset kantolaitteet

- Vanhemmat kaupalliset länsimaiset taisteluvarusteet

Vaatetus:
-
Musta sotilasvaatetus

- Muu kenttäkelpoinen musta vaatetus

Värit ja kuviot:

- Vaatetuksen tulee olla kokonaisuudessaan musta

- Taisteluvarustuksen tulee myös olla pääpiirteittäin musta, mutta yksittäisissä esineissä saa olla muitakin värejä

- Dutyn tunnusvärinä toimii punainen, ja tätä väriä on ilmennyttävä varustuksessa selkeästi tavalla tai toisella - esimerkiksi punaisilla varusesineillä tai merkinnöillä varusteissa

Muuta:
- Suojaliivit ja sotilaskypärät ovat yleisiä

- Mellakkapanssarin osat näkevät myös usein käyttöä

- Sotilaallinen tai puolisotilaallinen olemus on tyypillinen

duty.png
bottom of page