top of page

Hahmot JA VHL

HAHMON KIRJOITTAMINEN

Vaanijassa jokaisella pelaajalla on oma hahmonsa, joita pelaajat mallintavat käytöksellään ja pukeutumisellaan parhaansa mukaan. Pelaajat saavat itse kirjoittaa hahmonsa niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluavat, mutta toivottavaa olisi että tähän panostetaan enemmän kuin perus airsoft-teemapeliin. Huumoria saa toki olla matkassa, mutta vältä pelaamasta täyttä karikatyyriä; Pertti Perämehtä ja Igor Vodkanov eivät ole toivottuja tai tervetulleita. Tavoitteena on että jokainen pelaaja saa enemmän irti pelistä kun eläytyminen on kohdillaan. Toimiessasi pelissä, on hyvä miettiä: "mitä hahmoni tekisi tässä tilanteessa", ja toimia tämän mukaan.

Peliin päästäkseen vaaditaan pelaajilta hyväksytty VHL-lomake, jonka osana on hahmon kirjoittaminen. Aloita päättämällä mieluisa nimi tai kutsumerkki hahmollesi, jolla pystyt esittelemään itsesi muille luontevasti. Mieti hahmoa oikeana ihmisenä ja keksi hieman historiaa, selitys miten päädyit Vyöhykkeelle, sekä joku tavoite tai päämäärä mitä olet siellä ajamassa takaa. Varmistaaksesi että VHL lomake hyväksytään, tarkista että siinä ovat ainakin seuraavat elementit:

  1. Vapaamuotoinen kuvaus hahmosi historiasta. Kirjoita auki hieman hahmosi taustoja tai historiaa. Mikäli hahmollasi on erikoistaitoja, voit esimerkiksi kuvailla tässä mistä ne ovat opittuja, tai käydä läpi yleisesti hahmon kokemuksia ennen Vyöhykkeelle päätymistä.
     

  2. Kuka ja millainen hahmosi on? Mainitse jotain luonteenpiirteistä: esimerkiksi miten hän käyttäytyy muita kohtaan ja minkälaiset motiivit hänellä on. Emme vaadi mitään tiettyjä näistä listattuna, haluamme vain tuntea hahmosi paremmin; valitse itse miten sisällytät nämä lomakkeeseen.
     

  3. Miten hahmosi on päätynyt Vyöhykkeelle? Kuvaile tapahtumia joiden seurauksena hahmosi on Vyöhykkeellä.
     

  4. Mikä on hahmosi tavoite tai päämäärä Vyöhykkeellä? Tavoitteletko mainetta ja mammonaa, vai haluatko vain päästä pois Vyöhykkeeltä mahdollisimman nopeasti ja hengissä kotiin?

 

Hahmon ei tarvitse olla pitkä tai monimutkainen, mutta lisäpiirteet auttavat itseäsi hahmon kenkiin asettumisessa. Mitä heikkouksia hahmollasi on? Onko hän uskollinen sanalleen, vai vain omaa etuaan ajava takinkääntäjä? Kumpi on arvokkaampaa; artifaktin haltuun saaminen vai ihmishenki? Jne. Ota hetki aikaa miettiä vastauksia tämän tyyppisiin kysymyksiin, ja hahmo kirjoittaa melkein itsensä samalla.

Hahmoa voi myös pelata useammassa pelissä kuin yhdessä, jolloin huolella luotu hahmo voi alkaa elää omaa elämäänsä pelin historiassa ja kehittyä tunnetuksi henkilöksi Vyöhykkeellä. Yhtälailla voit esimerkiksi päättää että hahmosi tippui niin monta kertaa pelin aikana, että on aika julistaa hahmo kuolleeksi- tehdä uusi seuraavaan peliin ja aloittaa tarina alusta.

VHL-JÄRJESTELMÄ

VHL-järjestelmä (Vaanija-hahmoluonti) on lomake, jolla pelaajat voivat muokata hahmoaan sekä varustustaan. Eri osapuolilla on käytössään tietty määrä pisteitä, johtuen muuttujista kuten osapuolen varustautumisasteesta, pelin juonen tarpeista, sekä osapuolen menestyksestä edellisissä peleissä.

Bandiitit: 2 pistettä - Clear Sky: 3 pistettä - Duty: 4 pistettä - Freedom: 3 pistettä - Monoliitti: 4 pistettäStalkerit: 3 pistettä

Huom. Ekologit ja Trokarit eivät käytä VHL-pisteitä, johtuen erityisrooleistaan

Näitä pisteitä voidaan käyttää ostamaan hahmolle varusteita tai taitoja, mitä voit käyttää pelissä.

Ilman VHL-valintoja, pelaaja aloittaa pelin alla olevin ominaisuuksin:
- Hänelle jaetaan satunnaisesti n. 100-200 ruplaa rahaa
- Hänelle jaetaan satunnaisesti <100 ammusta (raskaille kuulapainoille vähemmän)
- Hän kykenee haavoittumaan kerran, jonka jälkeen seuraava osuma tappaa, mikäli haavanauhaa ei poisteta
- Hän saa käyttää max. 90 kuulan lippaita
- Hän ei saa käyttää VHL-pisteitä vaativia varusteita

VHL-VALINNAT

Varusteet

mask.png

Kaasunaamari

Avaa oikeuden käyttää kaasunaamaria. Kaasunaamari suojaa pelaajaa valkoiselta säteilyltä. Kaasunaamareiksi lasketaan täydet kaasunaamarit, puolikaasunaamarit, ja sellaisia mallintavat esineet.

Kaasunaamaria käytettäessä huomioi pelin vaatimukset silmäsuojauksesta!

1 Piste

radio.png

Radiopuhelin

Avaa oikeuden käyttää radiopuhelinta pelissä julkisilla radiokanavilla, tai osapuolen omalla radiokanavalla.

1 Piste

NVG.png

Pimeänäkölaite

Avaa oikeuden käyttää pimeänäkölaitetta tai lämpökameraa pelissä. 

Suositellaan käytettäväksi aikakauteen ja teemaan sopivia laitteita.

2 Pistettä

mg.png

Konekivääri

Avaa oikeuden käyttää konekivääriä pelissä. Konekivääreillä ei ole lipasrajoituksia, mutta niiden täytyy mallintaa oikeaa vyösyöttöistä konekivääriä.

Poikkeuksena sallitaan lisäksi myös RPK ja RPK-74.

2 Pistettä

seva.png

SEVA-suojapuku

Avaa oikeuden käyttää SEVA-suojapukua pelissä. SEVA-suojapuku suojaa pelaajaa valkoisen ja keltaisen tason säteilyltä. SEVA-suojapuvun käyttäjällä on oltava kasvot peittävä kaasunaamari sekä selässä happipullo/PAPR-yksikkö/muu vastaava raskas laite johon kaasunaamari on kytketty, tai sellaista mallintava rakennelma. Puvun kanssa pelaajalla ei tulisi olla paljasta ihoa näkyvissä.

2 Pistettä

cutters.png

Voimapihdit

Avaa oikeuden käyttää voimapihtejä pelin aikana. Voimapihdeillä voi avata lukittuja ovia ja esineitä huomattavasti nopeammin kuin koodikirjan avulla tiirikoimalla.

Vain teknikkopelaaja voi käyttää voimapihtejä.

1 Piste

DMR.png

Itselataava tarkkuuskivääri (DMR)

Avaa oikeuden käyttää itselataavia tarkkuuskivääreitä pelin aikana. Itselataavan tarkkuuskiväärin on mallinnettava oikeaa tarkkuuskivääriä, ja sen on oltava varustettu suurentavalla optisella tähtäimellä.

Optinen tähtäin sisältyy tähän VHL-valintaan.

2 Pistettä

grenlaunch.png

Kranaatinheitin

Avaa oikeuden käyttää kranaatinheitintä pelissä. Mallin on oltava joko aseen alle kiinnittyvä, tai oikeaa heitintä mallintava.

Pistooliheittimet ovat kiellettyjä.

1 Piste

midcap.png

Midcap-lippaat

Avaa oikeuden käyttää midcap-lippaita, joiden tilavuus on 150 kuulaa. 

1 Piste

realcap.png

Realcap-lippaat

Mikäli käytät pelissä pelkästään realcap-lippaita, saat käyttöösi yhden VHL-lisäpisteen. Realcap on rajoitettu samaan ammusmäärään kuin vastaava oikea lipas (tyypillisesti 30). Mikäli aseeseen ei ole saatavilla tällaisia lippaita, lippaan alilataaminen vaadittuun kuulamäärään sallitaan.

+1 Piste

armor.png

Raskaspanssari

Avaa oikeuden käyttää raskaita luotisuojaliivejä. Nämä sallivat pelaajan haavoittua kahdesti ennen eliminoitumista. Liivin tulisi olla suojaliiviä mallintava esine, jonka suojapinta-ala on suurempi kuin kevyillä 'plate carrier'-tyyppisillä liiveillä. Raskaiden suojaliivien kanssa suositellaan käytettäväksi myös kypärää.

2 Pistettä

exo2.png

Eksoskeleton

Avaa oikeuden käyttää eksoskeleton-tukirankaa pelissä. Eksoskeleton sallii pelaajan haavoittua kahdesti ennen eliminoitumista, sekä antaa immuniteetin yksittäisille osumille - eli eksoskeletonin haavoittaminen vaatii purskeen tulta. Pelaajalla on oltava eksoskeletonia mallintava rakennelma, eli mekaaninen tukiranka joka tukee kaikkia raajoja, sekä suojaliivit.

3 Pistettä

optik.png

Optinen tähtäin

Avaa oikeuden käyttää optisia tähtäimiä, kuten kiikari- ja punapistetähtäimiä aseissa.

1 Piste

Tarvikkeet

bullets2.png

Lisäammukset

Saat lisäkuulaa käyttöösi pelin alussa, Tarkkuuskivääreille kuulaa saa vähemmän.

1 Piste

bandages.png

Ensiside, 2 kpl

Saat kaksi ensisidettä käyttöösi pelin alussa. 

1 Piste

grenade.png

Käsikranaatti

Saat yhden käsikranaatin käyttöösi pelin alussa.

Kranaatteja voi valita VHL-lomakkeella vain yhden.

1 Piste

cash.png

Lisärahaa

Saat 100-200 lisäruplaa käyttöösi pelin alussa.

1 Piste

antirad.png

Antirad

Saat yhden säteilylääkkeen pelin alussa. Säteilylääkkeellä voit poistaa yhden solmun säteilynarusta. 

1 Piste

Taidot

technic.png

Tarvikkeet

Teknikko

Avaa taidon korjata pelaajien aseita, sekä tunnistaa ja käyttää mahdollisia teknisiä proppeja pelissä. Teknikko kykenee myös tiirikoimaan sekä murtamaan lukkoja. Teknikkojen määrä on rajoitettu, ja rooliin on VHL-pelaajalomakkeen kautta erillishaku.

2 Pistettä

doctor.png

Tarvikkeet

Lääkäri

Avaa taidon käyttää ensisiteitä sekä lääkintäpakkauksia. Lääkintäpakkauksella voi poistaa sidotun ensisiteen. Lääkäri ei voi hoitaa itseään.

Lääkärien määrä on rajoitettu, ja rooliin on VHL-pelaajalomakkeen kautta erillishaku.

3 Pistettä

medic.png

Tarvikkeet

Lääkintämies

Avaa taidon käyttää ensisiteitä haavoittuneiden pelaajien parantamiseen. Lääkintämies ei voi hoitaa itseään.

2 Pistettä

touched.png

Tarvikkeet

Vyöhykkeen kosketus

Avaa taidon hyötykäyttää artefakteja ilman kannossa

olevaa artefaktisäiliötä, sekä antaa pelaajan selvitä purkauksista hakeutumatta suojaan..

3 Pistettä

Muut

piggy.png

Tarvikkeet

Sika säkissä

Pelaaja saa satunnaisen lisän hahmolleen pelin alussa. Pelaaja voi saada esimerkiksi jonkun kulutustarvikelisäyksen, tai jonkin uniikin lisän jota ei voi saada muuten, kuten kätkökartan. Huomaa, että siat voivat myös olla negatiivisia, kuten esimerkiksi säteilyttyminen pelin alussa. Luotatko onneesi?

1 Piste/sika

hardcore.png

Tarvikkeet

Hardcore

Mikäli pelaat pysyvällä kuolemalla, saat käyttöösi yhden lisäpisteen. Pysyvä kuolema tarkoittaa, että mikäli eliminoidut pelin aikana, hahmosi kuolee pysyvästi.

Jos näin tapahtuu, voit kuitenkin halutessasi jatkaa peliä toisella hahmolla ja asustuksella.

+1 Piste

bottom of page