top of page

MAAILMA

Nykypäivä

Tapahtuma sijoittuu syksyyn 2011 Tshernobylin sulkuvyöhykkeellä, ennen videopelin tapahtumia.

 

Stalker-ilmiön syntyminen aiheutti väistämättä konflikteja lainsuojattomalle Vyöhykkeelle, mutta nämä ovat sittemmin jäähtyneet. Vyöhyke on rauhoittunut, mutta se on myös murrosvaiheessa. Stalkerit ovat asettumassa aloilleen etsien paikkaansa sulkuvyöhykkeellä.

VYÖHYKKEEN HISTORIAA

2000-luvun puolivälissä Tshernobylin alueella tapahtuu toinen räjähdys, syy onnettomuuteen jää pimeän peittoon. Voimalaitos ei ole ollut toiminnassa sitten vuoden 1986 katastrofin. Pian räjähdyksen jälkeen tehdään myös havaintoja muista ilmiöistä, joita radioaktiivinen säteily ei nykytieteen mukaan ole voinut aiheuttaa. Vaikuttaa siltä että fysiikan lait ovat alkaneet vääristymään ja paikoitellen pettämään kokonaan. Näitä paikallisia vääristymiä kutsutaan anomaaleiksi -ja lähes kaikki niistä ovat äärimmäisen vaarallisia.

Stalker Vaanija Pripyat

Tämän lisäksi Vyöhykkeellä on ilmoitettu liikkuvan  myös eläimiä joilla ilmenee erikoisia muunnoksia, sekä ominaisuuksia joita luonnontieteet eivät kykene selittämään. Näiden muutosten myötä viimeisetkin vyöhykkeellä oleilleet ihmiset katoavat jälkiä jättämättä, eivätkä myöskään alueelle lähetetyt tutkimusryhmät palaa takaisin.

 

Vyöhyke eristetään asevoimien avulla ja sen ympäri rakennetaan aidattu valvonta-alue. Pian kuitenkin ilmenee että anomaalien efektit vuotavat myös niiden läheisyyteen. Aivan kuten rautaa voi magnetisoida, anomaalien vaikutukset tarttuvat esineisiin ja asioihin jotka altistuvat niiden vaikutukselle. Näitä esineitä kutsutaan artifakteiksi. Artifaktit ovat käsin siirreltäviä objekteja, jotka rikkovat fysiikan lakeja mahdottomilla ja uskomattomilla tavoilla.

 

Sana alueen ihmeistä leviää ja sen myötä Vyöhykkeelle alkaa muodostua tulva seikkailijoista, rikollisista ja muista epämääräisistä rikkauksien tavoittelijoista. Suurin osa yrittäneistä ei pääse lähellekkään rikkauksia, vaan menettävät henkensä Vyöhykkeen vaaroihin tai ryhmien välisiin konflikteihin.

 

Epätoivoisista ihmisistä ei kuitenkaan ole pulaa. Vyöhykkeelle laittomasti tunkeutuvia henkilöitä aletaan nimittää stalkereiksi. Stalkerit uhmaavat Vyöhykettä vartioivia sotilaita, vaarallisia anomaaleja ja olentoja, sekä muita stalkereita siinä toivossa, että löytäisivät jotain riskin arvoista.

Stalker Vaanija Skadovsk
bottom of page