top of page

ASEVOIMAT

TUONELAN RAJAVARTIO

Vaikka Vyöhykkeellä käytetäänkin 'Armeija'-nimitystä, asevoimien jäsenet eivät varsinaisesti kuulu armeijaan, vaan palvelevat sisäasiainministeriön alaisessa valvontayksikössä. Asevoimien sotilaat koostuvat varusmiehistä, sopimussotilaista ja ammattiupseereista.

Varusmiehet ovat usein palveluksensa viimeisellä puoliskolla olevia, ministeriön alaisuudessa aiemman kokemuksensa kartuttaneita asevelvollisia. Heitä motivoi enimmäkseen halu selviytyä palvelusjaksonsa lävitse hengissä ja palata kotiin, joten mieluisuudessa sulkuvyöhyke on palveluspaikoista viimeisenä.

Ammattiupseerit puolestaan havittelevat tehtäviä jotka johtaisivat uralla etenemiseen, mutta Vyöhyke on heille maineeltaan kirottu paikka; päällystölle on sieltä harvoin mitään positiivista raportoitavaa.

 

Sopimussotilaiksi päätyvät työpaikkojen vähäisyyden pakottamat, muihin töihin kelpaamattomat, tai joskus jopa pikkurikolliset. He ovat selviytyjiä ja opportunisteja asevoimien leivissä, tappaen aikaa seuraavaa tilipäivää odotellessa. Laittomat keinot ansaita sivutienistejä ovat mieluisia tässä joukossa.

 

Asevoimien päämäärät Vyöhykkeellä:
- Toteuttaa rajavalvontaa jalkaväen voimin.
- Estää asiattomien yritykset päästä sisään tai ulos Vyöhykkeeltä.
- Valvoa luvallisesti Vyöhykkeellä liikkuvien asiointia asevoimien alueella.

Työ on puuduttavaa, tuloksettoman oloista ja ajoittain hengenvaarallista. Tästä huolimatta sotilaiden palkka ja elinolot ovat kehnot, eikä kiitosta työn suorituksesta usein kuulu. Seurauksena asevoimilla onkin ongelmia motivaation ja rehottavan korruption kanssa, joten rajavartioyksikköjä kierrätetään nopealla aikataululla.

Asevoimien toimintaa rahoitetaan osittain myös kansainvälisesti. Tämä ilmenee hivenen yleistasoa paremmissa varusteissa, runsaissa määrissä varmuusvarastoista kaivettuja (joskin vanhentuneita) patruunoita, sekä logistiikasta vastaavan ylemmän toimiportaan paksummassa tilikirjassa. Sotilaiden arkeen rahoitus ei kuitenkaan tuo helpotusta.

PELITYYLI

 

Asevoimien pelissä on odotettavissa vartiointia, byrokratiaa, partiointia ja armeijaelämän arkea vaarallisen alueen reunamalla. Lisäksi asevoimille tullaan jakamaan tarkempia tehtäviä, koko osapuolelle komentoportaan kautta, että yksittäisille pelaajille. Armeijan peliä voisi kuvata hidastempoiseksi sotilastoiminnan mallintamiseksi.

Referenssikuvat

VARUSTEET
 

Osapuolen VHL-pisteet: 4 pistettä.

Asevoimat käyttävät ukrainalaisia varusteita, sekoitettuna avustuksena saatuihin venäläisiin sekä itä-eurooppalaisiin varusteisiin.

Asesuositukset:
- AK-74, AKS-74, AK-74M, AKS-74U
- SVD, SVDS
- RPK, PKM

Vaatetus:
- Sotilasvaatetus hyväksytyssä maastokuviossa, kts. sivulla oleva lista

Kantolaitteet:
- Ukrainalaiset, venäläiset, ja muut itä-eurooppalaiset varusteliivit ja -vyöt
- Kaupalliset venäläiset kantolaitteet

Värit ja kuviot:
- Hyväksytyt maastokuviot:

  • TTsKO/Butan

  • VSR93, Flora ja vuoristo-Flora

  • Partizan/SS-Leto

  • Wz93

  • Spectre

  • ATACS ja ATACS-FG

- Kantolaitteissa ja muissa varusteissa suositellaan väritykseksi sopivaa maastokuviota, tai yksiväristä vihreää taikka mustaa

Muuta:
- Suojaliivit ja sotilaskypärät ovat suositeltavia
- Huivit ja chechenka-villapipot ovat hyviä kevyempiä päähineitä
- Vähemmän särmä, hajonnut olemus on sotilailla yleistä

military.png
bottom of page