top of page

SEKTORI

PAIKALLINEN TILANNE

Tämä sivu kertoo pelialueena toimivan nimettömän sektorin nykyisestä tilanteesta ja sitä tullaan päivittämään pelin tapahtumien edetessä.

 

Peli sijoittuu Vyöhykkeen sisäpuoliselle alueelle lähellä raja-aitaa, jonka tarkempi sijainti on jätetty tarkoituksella epämääräiseksi. Tämä alue sijaitsee videopelien tapahtumapaikkojen ulkopuolella ja kehittyy oman tarinansa mukaan, videopelin tapahtumat toimivat vain kehyksenä.

Pelaajat vaikuttavat pelin aikana tekemillään valinnoilla tämän Vyöhykkeen sektorin kehitykseen sekä pelin aikana, että sen tulevaisuudessa. 

Plans.png

SEKTORIN KARTTA

Sektorin kartalta voit löytää paikallisia kiintopisteitä joiden avulla suunnistat ympäri aluetta.

 

Klikkaamalla kohdetta voit lukea julkisesti saatavilla olevaa lisätietoa jokaisesta sijainnista.

sektor.jpg

AIEMMAT TAPAHTUMAT

Vaanija 1

Gradin kylää päämajanaan käyttäneet trokarit olivat järjestelleet itselleen hyvin toimivan salakuljetusringin käyttötavaralle ja Vyöhykkeen aarteille, käyttäen hyväksi asevoimien komentajan alttiutta korruptiolle. Kuten kaikki muukin hyvä, tämäkin päättyi aikanaan. Syyskuun alussa 2011 yksikkö rotatoitiin pois palveluksesta epäiltynä vartiorikkomuksista ja korvattiin uudella. Sopimus trokarien kanssa luonnollisesti raukesi. Trokarien toiminnan varmuus oli jälleen vaakalaudalla ja kukaan ei tiennyt miten tilanne tulisi etenemään. Yritykset luoda uusi yhteisymmärrys asevoimien ja trokarien välillä epäonnistuivat väärinkäsitysten ja epäonnisten sattumusten seurauksena. Tilanteen kiristyessä sektorilla nähtiin useita yhteenottoja asevoimien ja stalkerien välillä, kärjistyen stalkerien yrityksiin vyöryttää Larvan kylässä sijainnut asevoimien komentopaikka. Tappioiden kasautuessa Larvaan sijoitettu vartiojoukkue päätyi vetäytymään sektorilta, mutta tämä synnytti uuden ongelman; Ilman sopimusta asevoimien kanssa täydennysten salakuljetus alueelle on vaikeampaa kuin aiemmin. Alueella toimi myös valtion tiedeinstuutin lähettämä ryhmä ekologeja. Viestinvaihto kertoo että heidän tutkimuksensa tuotti hyvää tulosta, mutta olosuhteet ja konfliktit tahojen välillä tekivät työstä haastavaa. Hetkeä ennen asevoimien päätöstä vetäytyä, tutkijat päätyivät kokemaan karvaan yllätyksen huomatessaan tutkimusdatansa hävinneen jäljettömiin. Näiden tapahtumien aikana paikalliset bandiitit pitivät enimmäkseen matalaa profiilia ja välttivät aseellisia välienselvittelyjä muiden osapuolten kanssa.

Vaanija 2

Huhut asevoimien vetäytymisestä Larvan tukikohdasta saavuttivat yleisen tietoisuuden, jolloin Trokarit näkivät tilaisuuden olosuhteidensa parantamiseen. Grad oli sijainniltaan vaarallisella paikalla ja mutantit sekä muut Vyöhykkeen vaarat uhkasivat toimintaa alati. Tyhjentynyt tukikohta taas sijaitsi suhteellisen lähellä raja-aitaa ja oli huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, nyt kun asevoimat olivat alueelta kaikonneet. Trokarit alkoivat järjestää alueen tiedustelua paikallisten stalkerien avulla, josta myös alueelle hiljattain saapuneet Dutyn ja Freedomin joukot olivat kiinnostuneita. Larvan tiedustelun ohessa puhkesi useita konflikteja ja kukaan osallisista ei saanut tukikohtaa selkeästi hallintaansa. Osapuolten välillä vallitsevasta vihanpidosta huolimatta, sektorilla olevat Dutyn ja Freedomin joukot päätyivät solmimaan hataran aselevon olosuhteiden pakottamana. Trokarit muodostivat karavaanin ja siirsivät toimintansa Larvaan onnistuneesti. Sektorin ulkopuolelta saapui pieni ryhmä Freedomin joukkoja, jotka tiedottomina vallitsevasta aselevosta hyökkäsivät Dutyn joukkojen kimppuun. Tilanne kuitenkin ratkesi ja selvittelyn jälkeen aselepo pysyi edelleen voimassa. Sillä välin asevoimat olivat lähettäneet ryhmän erikoisjoukkoja alueelle, soluttautuneena Stalkerien joukkoon. Näiden Sotilas-stalkerien tehtävänä oli kerätä tietoa mitä asevoimille ja niiden komentajalle tapahtui, sekä siitä kuka Larvan hyökkäyksestä oli vastuussa. Soluttautuneet sotilaat saivat toimittua miltei huomaamattomasti, keräsivät kaiken löytämänsä tiedon ja onnistuivat eliminoimaan useita henkilöitä jotka olivat olleet osallisena hyökkäyksen toteutumiseen. Bandiittien toiminta alueella alkoi olla näkyvämpää ja usea Stalker päätyi tajuttomana pientareelle, samalla kun ruplat ja ammukset vaihtoivat omistajaa. Tästä aiheutui yleistä epäluuloa ja pieniä konflikteja ympäri sektoria, joskin paikallinen uskonlahko tarjosi suojaa kaikille sitä tarvitseville -jopa bandiiteille. Instituutin lähettämät Ekologit alkoivat löytää tutkimuksissaan huolestuttavia tuloksia, mutta mielialan vaipumisesta huolimatta jatkoivat selvityksiä syille niiden takana. Ryhmä palkkasotilaita nähtiin myös alueella; Heidän huhutaan varustautuneen retkeen kohti syvempää Vyöhykettä, joskin juuri ennen lähtöä oppaaksi palkattu Stalker päätyi katoamaan kuin tuhka tuuleen.

Vaanija 3 - Päivitetään pian!

KIERTÄVIÄ HUHUJA

Sektorilla kulkee kaikenlaisia tarinoita ja huhuja Vyöhykkeestä. Joillain näistä voi olla perää - ja jotkut näistä voivat olla täysin perättömiä. On kuitenkin yksi totuus jonka kaikki tietävät: Vyöhyke antaa - ja Vyöhyke ottaa.

 • Tähdenlento
  Alueen yläpuolella on nähty outo, kirkas valoilmiö. Valoilmiön alkuperästä ei ole tietoa, mutta sitä arvellaan anomaaliseksi toiminnaksi. Muutama arvelee kyseessä olevan jonkin tahon teknologinen koe. Valoilmiö ei tunnu vaikuttaneen itse alueeseen ja on jäänyt vain vähäisen spekulaation kohteeksi.
   

 • Tyyntä myrskyn silmässä
  Krasnaja linijan baari menestyy. Trokarit ovat saaneet toimintansa Larvassa vakautettua ja kauppa käy paremmin kuin koskaan. Stalkerien joukkoon alkaa liittyä vanhojen veteraanien lisäksi myös uusia, tuntemattomia kasvoja. Kokeneimmat stalkerit tietävät kuitenkin, että Vyöhykkeellä mikään hyvä ei kestä.
   

 • Päänsärkyä
  Osa vyöhykkeelle uskaltautuvista stalkereista on alkanut potemaan ajoittaista päänsärkyä. Vaikka tällainen oireilu ei ole harvinaista edes Vyöhykkeen ulkopuolella; selittämätön tuskainen päänsärky stalkerien keskuudessa herättää kysymyksiä, ja jotkut väittävät jopa kuulleensa ääniä.
   

 • Häviämisilmoitus
  Stalkerit ajoittain käyvät kauppaa asevoimien sotilaiden kanssa, ja vaihtavat huhuja keskenään. Viimeisimpien kertomusten mukaan asevoimat ovat hävittäneet jotain Vyöhykkeelle, jota he kuumeisesti yrittävät saada takaisin. Kukaan ei osaa sanoa varmasti, mitä tämä jokin on: epämääräiset huhut vaihtelevat tippuneesta helikopterista Vyöhykkeen nielemään sotilasosastoon.

bottom of page