top of page

SEKTORI

PAIKALLINEN TILANNE

Tämä sivu kertoo pelialueena toimivan nimettömän sektorin nykyisestä tilanteesta ja sitä tullaan päivittämään pelin tapahtumien edetessä.

 

Peli sijoittuu alueelle Vyöhykkeen rajalla ja sen läheisyydessä, jonka sijaintia ei ole tarkemmin määritelty. Tämä alue sijaitsee videopelien tapahtumapaikkojen ulkopuolella ja kehittyy oman tarinansa mukaan, videopelin tapahtumat toimivat vain kehyksenä.

Pelaajat vaikuttavat pelin aikana tekemillään valinnoilla tämän Vyöhykkeen sektorin kehitykseen sekä pelin aikana, että sen tulevaisuudessa. 

Plans.png

SEKTORIN KARTTA

Sektorin kartalta voit löytää paikallisia kiintopisteitä joiden avulla suunnistat ympäri aluetta.

 

Klikkaamalla kohdetta voit lukea julkisesti saatavilla olevaa lisätietoa jokaisesta sijainnista.

sektor.jpg

AIEMMAT TAPAHTUMAT

Vaanija 1

Gradin kylää päämajanaan käyttäneet trokarit olivat järjestelleet itselleen hyvin toimivan salakuljetusringin käyttötavaralle ja Vyöhykkeen aarteille, käyttäen hyväksi asevoimien komentajan alttiutta korruptiolle. Kuten kaikki muukin hyvä, tämäkin päättyi aikanaan. Syyskuun alussa 2011 yksikkö rotatoitiin pois palveluksesta epäiltynä vartiorikkomuksista ja korvattiin uudella. Sopimus trokarien kanssa luonnollisesti raukesi. Trokarien toiminnan varmuus oli jälleen vaakalaudalla ja kukaan ei tiennyt miten tilanne tulisi etenemään. Yritykset luoda uusi yhteisymmärrys asevoimien ja trokarien välillä epäonnistuivat väärinkäsitysten ja epäonnisten sattumusten seurauksena. Tilanteen kiristyessä sektorilla nähtiin useita yhteenottoja asevoimien ja stalkerien välillä, kärjistyen stalkerien yrityksiin vyöryttää Larvan kylässä sijainnut asevoimien komentopaikka. Tappioiden kasautuessa Larvaan sijoitettu vartiojoukkue päätyi vetäytymään sektorilta, mutta tämä synnytti uuden ongelman; Ilman sopimusta asevoimien kanssa täydennysten salakuljetus alueelle on vaikeampaa kuin aiemmin. Alueella toimi myös valtion tiedeinstuutin lähettämä ryhmä ekologeja. Viestinvaihto kertoo että heidän tutkimuksensa tuotti hyvää tulosta, mutta olosuhteet ja konfliktit tahojen välillä tekivät työstä haastavaa. Hetkeä ennen asevoimien päätöstä vetäytyä, tutkijat päätyivät kokemaan karvaan yllätyksen huomatessaan tutkimusdatansa hävinneen jäljettömiin. Näiden tapahtumien aikana paikalliset bandiitit pitivät enimmäkseen matalaa profiilia ja välttivät aseellisia välienselvittelyjä muiden osapuolten kanssa.

Vaanija 2

Huhut asevoimien vetäytymisestä Larvan tukikohdasta saavuttivat yleisen tietoisuuden, jolloin Trokarit näkivät tilaisuuden olosuhteidensa parantamiseen. Grad oli sijainniltaan vaarallisella paikalla ja mutantit sekä muut Vyöhykkeen vaarat uhkasivat toimintaa alati. Tyhjentynyt tukikohta taas sijaitsi suhteellisen lähellä raja-aitaa ja oli huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, nyt kun asevoimat olivat alueelta kaikonneet. Trokarit alkoivat järjestää alueen tiedustelua paikallisten stalkerien avulla, josta myös alueelle hiljattain saapuneet Dutyn ja Freedomin joukot olivat kiinnostuneita. Larvan tiedustelun ohessa puhkesi useita konflikteja ja kukaan osallisista ei saanut tukikohtaa selkeästi hallintaansa. Osapuolten välillä vallitsevasta vihanpidosta huolimatta, sektorilla olevat Dutyn ja Freedomin joukot päätyivät solmimaan hataran aselevon olosuhteiden pakottamana. Trokarit muodostivat karavaanin ja siirsivät toimintansa Larvaan onnistuneesti. Sektorin ulkopuolelta saapui pieni ryhmä Freedomin joukkoja, jotka tiedottomina vallitsevasta aselevosta hyökkäsivät Dutyn joukkojen kimppuun. Tilanne kuitenkin ratkesi ja selvittelyn jälkeen aselepo pysyi edelleen voimassa. Sillä välin asevoimat olivat lähettäneet ryhmän erikoisjoukkoja alueelle, soluttautuneena Stalkerien joukkoon. Näiden Sotilas-stalkerien tehtävänä oli kerätä tietoa mitä asevoimille ja niiden komentajalle tapahtui, sekä siitä kuka Larvan hyökkäyksestä oli vastuussa. Soluttautuneet sotilaat saivat toimittua miltei huomaamattomasti, keräsivät kaiken löytämänsä tiedon ja onnistuivat eliminoimaan useita henkilöitä jotka olivat olleet osallisena hyökkäyksen toteutumiseen. Bandiittien toiminta alueella alkoi olla näkyvämpää ja usea Stalker päätyi tajuttomana pientareelle, samalla kun ruplat ja ammukset vaihtoivat omistajaa. Tästä aiheutui yleistä epäluuloa ja pieniä konflikteja ympäri sektoria, joskin paikallinen uskonlahko tarjosi suojaa kaikille sitä tarvitseville -jopa bandiiteille. Instituutin lähettämät Ekologit alkoivat löytää tutkimuksissaan huolestuttavia tuloksia, mutta mielialan vaipumisesta huolimatta jatkoivat selvityksiä syille niiden takana. Ryhmä palkkasotilaita nähtiin myös alueella; Heidän huhutaan varustautuneen retkeen kohti syvempää Vyöhykettä, joskin juuri ennen lähtöä oppaaksi palkattu Stalker päätyi katoamaan kuin tuhka tuuleen.

KIERTÄVIÄ HUHUJA

Sektorilla kulkee kaikenlaisia tarinoita ja huhuja Vyöhykkeestä. Joillain näistä voi olla perää - ja jotkut näistä voivat olla täysin perättömiä. On kuitenkin yksi totuus jonka kaikki tietävät: Vyöhyke antaa - ja Vyöhyke ottaa.

  • Kadonneet stalkerit

Alueella on kadonnut viime aikoina lukuisia stalkereita, jälkiä jättämättä. Syitä tähän on arvuuteltu, mutta mitään varmaa tietoa ei ole. Osa arvelee syyksi anomaaleja joita ei ole vielä havaittu, toiset osoittavat kohti alueen saalistajia, muut taas katsovat että Vyöhykkeen ollessa kyseessä arvuuttelu on ajanhukkaa.

  • Villiintyneet mittalaitteet

Ekologien kanssa toimivat stalkerit kertovat että heidän laitteensa ovat viime aikoina villiintyneet täysin. Luotettavia lukemia tuntuu olevan mahdotonta saada lähes mistään. Syypäätä ilmiölle ei toistaiseksi ole löytynyt, mutta moni arvelee sitä huonoksi enteeksi.

  • Gradin hylätty kylä

Vaikka trokarit hylkäsivät Gradin kylän, on hiljattain näkynyt merkkejä että alueella tapahtuu jotakin. Mutaisilla poluilla on nähty tuoreita jalanjälkiä ja ajoittain on tehty havaintoja hämäristä hahmoista alueella.

  • Karavaani aidan takaa

Alueen pohjoispuolella on nähty kuorma-auto ajamassa pimeydessä kohti suota, raskas lasti kyydissään. Tästä ei ole ollut sen jälkeen havaintoja, mutta stalkerit jotka tuntevat tätä aluetta, uskovat auton jääneen sinne mutaan jumiin: Vyöhykkeen petollisessa maastossa ajoneuvot ovat lähes hyödyttömiä.

bottom of page