top of page

SHAMAANIT

UHRILEHDON VARTIJAT

Shamaanit, joita myös kutsutaan joskus druideiksi tai metsäläisiksi, ovat Vyöhykkeelle asettunut pieni ja eristäytynyt joukko joka on kuullut planeetan valituslaulun. Heitä yhdistävät kansanuskolliset perinteet, hengellinen suhtautuminen Vyöhykkeen luontoon ja epäluottamus edistynyttä teknologiaa kohtaan.

druids.png

Shamaanien alkuperä on kansanryhmissä jotka asuttivat Tshernobylin metsiä jo kauan ennen voimalaitoksen rakentamista. Tämä ryhmittymä on aina elänyt tasapainossa luonnon kanssa; siinä missä metsä ja joet ovat tarjonneet ravintoa sekä suojaa, ovat shamaanit pitäneet huolta siitä, että pyhät lehdot ja luonnon aarteet säilyvät koskemattomana. Vyöhykkeen ilmestyminen oli heille selkeä merkki siitä, että ihmiset olivat menneet liian pitkälle ja tasapaino pahanlaisesti järkkynyt. Joukon vanhimmat uskovatkin Vyöhykkeen olevan seurausta muinaisen luonnojumalan Svyatiborin heräämisestä, ja saarnaavat leiritulilla modernin teknologian turmelevasta vaikutuksesta.

 

Tämä ei tarkoita, että shamaanit olisivat valmiita antamaan elämänsä minkä tahansa mutantin surman suuhun: heidän monitulkintaisen maauskonsa reunamilta löytyy oppeja luonnonvalinnasta aina henkiolentoihin liittyviin uskomuksiin saakka. Usein he kuitenkin välttävät Vyöhykkeen tasapainon häirintää – jos koiralauma aikoo syödä sinut, saatat tarvita painavan syyn että shamaanit puuttuisivat tilanteeseen. Mutta jos verenimijä aikoo syödä shamaanin, hän käyttää kaikkia taitojaan itsensä ja omiensa suojeluun, kiittäen jälkeenpäin Vyöhykettä elämänsä seuraavasta päivästä ja saadusta saaliista.

PELITYYLI

Shamaanien pelityyli on vahvasti eläytymispainotteinen. Osapuolella on joitain omia tehtäviä ja tavoitteita; mutta näiden ensisijaisena tarkoituksena on luoda raameja tarinankerrontaan sekä tunnelmointiin. Shamaaneilla pelatessasi onkin ensisijaista eläytyä hahmoon ja Vyöhykkeeseen. Lähtökohtaisesti shamaanit eivät suhtaudu muihin stalkereihin sen vihamielisemmin kuin muihinkaan metsäneläviin.
 

ERITYISOSAPUOLI

Osapuolen hyvin rajoitetun pelaajamäärän ja pelinkuvan vuoksi osapuolelle on erillishaku. Mikäli haluat osallistua peliin tällä osapuolella, täytä ensisijaisesti pelin sivuilta löytyvä hahmolomake, ja ole sen jälkeen yhteydessä pelinjärjestäjiin.

Referenssikuvat - TULOSSA

VARUSTEET

Osapuolen VHL-pisteet: 3 pistettä.

Shamaanien ajatusmaailma näkyy selkeästi heidän asustautumisessaan, ja he ovatkin tyypillisesti pukeutuneita luonnonläheisesti. Varusteiden käyttäminen loppuun asti, kaikenlaiset riimut ja riipukset, ja luonnolliset materiaalit luovat näille samoajille tyypillisen ulkonäön.

Asesuositukset:

- AKM, FAL, G3, Remington 870

- Colt M1911A1, Stechkin APS, Makarov PM

- Muut vanhemmat saatavilla olevat aseet, eritoten puuosilla

 

Vaatetus:

- Vanhahko, ylijäämä-, tai muu kenttäkelpoinen, mutta metsähenkinen vaatetus

- Viitat, kaavut, turkikset, ja huput ovat erityisen suositeltavia

- Talismaanit ja trofeet ovat yleisiä koristeita, kuten esimerkiksi luut ja riipukset

Kantolaitteet:

- Armeijaylijäämävyöt ja valjaat taskuineen

- Kevyet chest rig -tyyppiset kantolaitteet

- Leipälaukut, olkalaukut, pienet reput

Värit ja kuviot:

- Shamaaneille ei ole rajattu tiettyä osapuolikuviota tai -väriä

- Vaatteissa ja varusteissa suositellaan käytettävän maanläheisiä värejä kuten ruskeaa, vihreää, ja luonnonvärisiä kankaita

Muuta:

- Improvisoidut ja kenttäkorjatut varusteet ovat hyvin tyypillisiä

- Kaikki sähköiset laitteet ovat kiellettyjä osapuolella

- Poikkeuksena tälle ovat sähköiset laitteet jotka mallintavat ei-sähköisiä laitteita, kuten esimerkiksi LED-öljylamput

bottom of page