top of page

PELIESINEET

Yleistä

Pelissä on erinäisiä esineitä joita hahmot voivat ostaa, löytää ja käyttää pelin aikana. Pelin juonen kannalta tärkeät esineet on merkattu keltaisella värillä, josta ne on helppo tunnistaa. Merkkaus voi olla immersiivinen, esimerkiksi jokin osa esineestä voi olla selkeästi keltainen, mutta esine voi olla myös merkattu keltaisella maalilla tai teipillä.

Lääkinnälliset:

Antirad

Vyöhykkeen tutkimusretkille suunniteltu erityinen lääke, jolla voidaan hoitaa kevyttä säteilysairautta, ja lievittää vakavan säteilysairauden oireita. Tunnettuja sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi ja päänsärky.
Antiradia käyttämällä pelaaja voi poistaa itseltään yhden säteilysolmun.

Ensiside

Tavanomaisilla ensisiteillä voidaan tyrehdyttää väliaikaisesti verenvuoto, mikäli uhri ei ehdi vuotaa kuiviin.
Lääkintämies- tai lääkäritaidon omistava pelaaja voi ensisiteellä hoitaa haavoittuneen pelaajan takaisin toimintakuntoon. Koko ensiside on käytettävä.

Ensiapusarja

Ensiapusarja on kokoelma välineitä verenvuotojen pysyvään hoitoon, kirurgisia välineitä pehmeiden kudoksien kuromiseen umpeen, sekä tarpeita infektioiden ehkäisyyn ja hoitoon.
Lääkäritaidon omistava pelaaja voi poistaa ensiapusarjalla haavoittuneelta ja hoidetulta pelaajalta ensisiteen. Tämä vie aikaa vähintään viisi minuuttia.

Sotilasensiapusarja

Sotilasensiapusarja sisältää nopeasti käytettäviä traumahoitoon suunniteltuja välineitä - hemostaattisista aineista perinteiseen kiristyssiteeseen, kuten myös haavanhoito- ja desinfiointitarpeita.
Lääkäritaidon omistava pelaaja voi poistaa sotilasensiapusarjalla haavoittuneelta ja hoidetulta pelaajalta ensisiteen, sekä hoitaa haavoittuneen pelaajan täyteen kuntoon. Nämä vievät aikaa vähintään viisi minuuttia.

Tieteellinen ensiapusarja

Harvinainen, kokeellinen ensiapusarja Vyöhykkeellä toimiville Ekologeille. Sisältää perinteisten traumaattisten välineiden lisäksi tarpeita säteilysairauden hoitoon kentällä.
Lääkäritaidon omistava pelaaja voi poistaa tieteellisellä ensiapusarjalla haavoittuneelta ja hoidetulta pelaajalta ensisiteen, sekä samalla poistaa pelaajalta yhden säteilysolmun. Tämä vie aikaa vähintään viisi minuuttia.

Artefaktit:

Artefaktisäiliö

Kokeellinen laite, jolla voidaan teoreettisesti säilyttää artefakteja turvallisesti, sallien niiden kuitenkin vaikuttaa ympäristöönsä. On epäselvää, suojaako tämä pitkäaikaisilta sivuvaikutuksilta.

Meduusa

Yleinen painovoimaan vaikuttavissa anomaaleissa muodostuva artefakti, joita syntyy mineraalien vääristyessä anomaalin vaikutuksesta. Artefaktilla tuntuu olevan vähäinen vaikutus painovoimaan, sillä se on huomattavan kevyt kokoonsa nähden.
Meduusalla ei ole havaittavia vaikutuksia.

Kristalli

Kristallia muodostuu raskaiden metallien reagoidessa polttaja-anomaaliin. Silmiinpistävän värityksen lisäksi artefakti on tunnettu kyvystään hävittää kerääntynyttä säteilyä tehokkaasti. Tätä artefaktia tavataan enimmäkseen syvemmällä Vyöhykkeellä.
Kristallilla voidaan poistaa pelaajalta säteilysolmu, mikäli se on artefaktisäiliön sisällä. Parantumisprosessi vie aikaa 60 minuuttia.

Lihakimpale

Lihakimpaleen kerrotaan parantavan vakaviakin vammoja silminnähtävästi, joskin tiedeyhteisö suhtautuu näihin väitteisiin skeptisesti. Huhut kertovat artefaktin muodostuvan kuolleiden stalkerien jäänteistä.
Lihakimpaleella voidaan poistaa pelaajalta haavanauha, mikäli se on artefaktisäiliön sisällä. Parantumisprosessi vie aikaa 60 minuuttia.

Kiille

Noidanhyytelö-anomaali kykenee luomaan kyseisen artefaktin kaikkein äärimmäisissä olosuhteissa. Tuloksena syntyy puoliksi läpikuultava ja erikoisesti kiiltelevä esine. Harvinaisuus ja huhuttu kyky tyrehdyttää verenvuotoa tekee tästä artefaktista hyvin arvokkaan.
Kiille voi parantaa haavoittuneen pelaajan, mikäli se on artefaktisäiliön sisällä. Parantumisprosessi vie aikaa 15 minuuttia.

Artifact Container
Stalker Medusa Artifact
Stalker Crystal Artefact
Stalker Artefact Meat Chunk
Stalker Artefact Mica
Stalker Bandage
Stalker Antirad
Stalker Medkit A1
Stalker Military Medkit
Stalker Scientific Medkit
bottom of page