top of page

EKOLOGIT

TIETEEN ETULINJASSA

Ekologit ovat Ukrainan hallituksen valtuuttamia ja rahoittamia virallisia tutkimusosastoja jotka tekevät tutkimusretkiä vyöhykkeelle. Heidän tavoitteenaan on selvittää miten Vyöhykkeen ominaisuuksia voitaisiin käyttää valtion ja mahdollisesti jopa ihmiskunnan hyväksi.

Ekologit koostuvat enimmäkseen tiedemiehistä ja tutkijoista - professoreista, dosenteista ja tutkimusapulaisista. Näillä tiedeyhteisön edustajilla ei ole suoraa tehtävää yksittäisten asioiden tutkimiseksi, vaan he tutkivat sitä mihin Vyöhyke kulloinkin antaa mahdollisuuden. Tutkimusten toteutukseen heille on annettu varsin vapaat kädet. Ekologien joukossa onkin asiantuntijoita monilta tieteenaloilta - joukkoon kuuluu muunmuassa fyysikoita, biologeja ja kemistejä.

Vaikka ryhmittymällä on muita Vyöhykkeen kulkijoita parempi ymmärrys Vyöhykkeestä ja sen vaaroista, he eivät loppupeleissä ole kovaksikeitettyjä taistelijoita, vaan suosivat kenttätyöskentelyn ulkoistamista stalkereille jotka ovat kokeneempia sillä saralla.

Stalkerien yhteisöllä ja ekologeilla onkin symbioottinen suhde: ekologit arvostavat kokeneiden stalkerien kykyä tehdä kenttätyötä luotettavasti sekä tehokkaasti. Stalkerit puolestaan arvostavat ekologien inhimillisyyttä, luotettavuutta ja ennen kaikkea avokätisyyttä.

PELITYYLI

Ekologit ovat vahvasti eläytymiseen ja tarinankerrontaan pohjautuva osapuoli. Heidän pelinsä muodostuu pitkälti tutkimustyöstä ja muiden pelaajien kanssa vuorovaikuttamisesta. Tutkimuskohteita ja mahdollisuuksia tieteen edistämiseen ilmenee pelin aikana. Ekologit tekevät parhaansa vältelläkseen konflikteja ja vyöhykkeen vaaroja.

ERITYISOSAPUOLI


Osapuolen hyvin rajoitetun pelaajamäärän sekä pelillisen roolin vuoksi osapuolelle on erillishaku. Mikäli haluat osallistua peliin tällä osapuolella, täytä ensisijaisesti pelin sivuilta löytyvä hahmolomake, ja ole sen jälkeen yhteydessä pelinjärjestäjiin.

VARUSTEET

 

Ekologit kulkevat erityisesti Vyöhykkeelle tarkoitetuissa suojapuvuissa. Yleensä heillä ei ole mukanaan mitään raskaita varusteita, sillä ekologit tekevät työtään kiinteillä tutkimusasemilla.

Asesuositukset:

- Makarov PM, CZ75, Beretta 92
- Pistoolit ja pienet konepistoolit
- Ekologeilla ei välttämättä ole asetta ollenkaan

Vaatetus:

- Pelinjohdon tarjoamat oranssit suojapuvut
- Kumihanskat ja saappaat
- Suojapukujen alla kenttäkelpoinen, mutta ei sotilashenkinen vaatetus

Kantolaitteet:

- Kevyet varustevyöt- ja valjaat taskuineen
- Suojapukujen happisäiliöt/puhdistuslaitteet

Värit ja kuviot:

- Ekologien suojapuvut ovat yksivärisiä oransseja
- Muissa varusteissa suositellaan käytettäväksi mustaa tai muita neutraaleja värejä

- Maastokuviot kiellettyjä

Muuta:

- SEVA-suojapuvut, kuten kuvailtuna Hahmot-sivulla, sopivat rooliin erinomaisesti
- Varusteissa plussaa ovat erinäiset tieteelliset instrumentit sekä mittausvälineet

ecologists.png
bottom of page