top of page

MUTANTIT

Zombit

Yksi pelätyimmistä kohtaloista Vyöhykkeellä on päätyä zombiksi. Varomattomat stalkerit jotka kulkevat liian syvälle Vyöhykkeelle, vaeltavat ajoittain takaisin vailla hitustakaan inhimillisyyttä. Nimityksestään huolimatta, nämä hitaasti löntystävät kirotut sielut eivät ole eläviä kuolleita, vaan ihmisiä jotka kykenevät enää vaistonvaraiseen toimintaan. Tutkijoiden mukaan osa uhrien aivoista on peruuttamattomasti tuhoutunut, mutta mikä tai kuka voisi aiheuttaa tällaisen kohtalon jää arvailujen varaan.

Snorkit

On ilmeistä, että nämä otukset olivat jossain vaiheessa ihmisiä, mutta on vaikeaa kuvitella mikä voisi aiheuttaa tällaisen muutoksen. Snorkit ovat eläimen tasolle vajonneita muuntuneita ihmisiä, jotka elävät kuin muutkin Vyöhykkeen saalistavat mutantit, eroten niistä vain ulkonäöltään. Snorkkeja on helppo aliarvioida, joka johtaa herkästi kuolemaan: vahvojen lihasten ja yllättävän nopeuden avulla snorkit voivat repiä saaliinsa kappaleiksi sekunneissa. Niiden tarkka hajuaisti mahdollistaa uhrinsa löytämisen tiheässäkin metsässä.

Verenimijä

Kokeneet stalkerit kuvailevat näitä painajaismaisia hirviöitä ihmisenkaltaisiksi otuksiksi, joilla on suun tilalla kasa roikkuvia lonkeroita. Tarinoiden mukaan nämä otukset kykenevät imemään uhrinsa tyhjäksi verestä sekunneissa, jättäen jälkeensä vain kuivan, muumiomaisen raadon. Huhujen mukaan verenimijät kykenevät muuttumaan näkymättömäksi, tehden näistä yhden vaarallisimmista Vyöhykkeen pedoista. Harva stalker on koskaan kohdannut verenimijän, ja vielä harvempi on selvinnyt kohtaamisesta hengissä. Moni stalker uskookin niiden olevan vain leiritarinoita joilla pelotella hyväuskoisia, ja veteraanit taas välttelevät niitä viimeiseen asti.

sukker.png
bottom of page