top of page

PALKKASOTILAAT

Likaisen työn lisä

Stalker-yhteisö kutsuu Vyöhykkeen ulkopuolelta tulevia ammattimaisia taistelijoita palkkasotilaiksi. Vaikka nämä ryhmät eivät ole yhtenäinen osapuoli, heidän selkeistä yhtenäisyyksistään toisiinsa, sekä selkeistä eroavaisuuksista muihin stalkereihin johtuen, stalkerit yleensä erottavat heidät muista, tavanomaisista stalkereista.

Palkkasotilasryhmät eivät vietä pitkiä aikoja Vyöhykkeellä. Tavanomaisesti he tulevat Vyöhykkeelle tietyn tavoitteen perässä, ulkopuolisen toimijan palkkaamana. Tavoitteet suoritettuaan palkkasoturit poistuvat Vyöhykkeeltä vähin äänin.

Vaihtelevista toimintatavoista ja tavoitteistaan huolimatta, näillä ryhmittymillä on selkeitä yhtenäisiä piirteitä. Huomattavan taistelukokemuksen ja erinomaisen varustuksensa ansiosta he ovat tehokkaita taistelijoita, mutta eivät omaa stalkereiden kokemusta, joten heidän kykynsä selvitä Vyöhykkeen vaaroista on suhteessa heikompi.

Toimintatavat vaihtelevat: yksi osasto saattaa olla hyvinkin valmis palkkaamaan kokeneita stalkereita tekemään likaisen työn heidän puolestaan, kun taas toisella osastolla saattaa olla selkeät käskyt likvidoida kaikki todistajat ilman armoa. Tämä arvaamattomuus yhdistettynä kuuluisiin taistelutaitoihin on johtanut stalkerien huomattavaan epäluuloisuuteen palkkasotilaita kohtaan.

PELITYYLI

Palkkasotilaiden toiminta on tehtävä- ja tavoitepainoitteista osaston mallintamista. Heille annetaan käsiinsä selkeät tavoitteet joita osasto on Vyöhykkeelle lähetetty suorittamaan. Lähestymistapa ja toimet noiden tavoitteiden saavuttamiseksi jäävät täysin pelaajien itsensä päätettäväksi.

Referenssikuvat

VARUSTEET

Osapuolen VHL-pisteet: 4 pistettä.

Palkkasotilaat ovat Vyöhykkeen standardeilla hyvin varustautuneita ja he suosivat erityisesti vanhempia läntisiä aseita. Taisteluvarustuksessa näkyy yhdisteltynä vanhempi läntinen varustus sekoitettuna itäeurooppalaisiin esineisiin.

Asesuositukset:
- M16A1, Colt Commando, FAL, G3
- M4A1, L85A1, SG550, AKS-74N
- P226, Beretta 92F, CZ75, USP

Vaatetus:
- Vihreät sotilasvaatteet; 
BDU, ACU, sekä muut vastaavat

Kantolaitteet:
- Raskaammat chest rig - tyyppiset kantolaitteet
- Vanhemmat vyövaljaskantolaitteet
- Ylijäämävarustus sekoitettuna uudempiin kaupallisiin varusteisiin
- Kevyet suojaliivit ovat yleisiä - plate carrierit, sirpaleliivit, pehmeät suojaliivit

Värit ja kuviot:
-
Vaatimuksena sotilasvihreä vaatetus; Olive Drab, Ranger Green, sekä muut vastaavat sävyt
- Vihreä Gorka on kielletty palkkasotilailta
- Taisteluvarusteissa suositellaan vahvasti käyttämään vihreää, mustaa, tai khakia
- Yksittäisissä esineissä saa olla metsämaastokuvioita, mutta varustuksen täytyy olla selkeästi viherpainotteinen

mercs.png
bottom of page